Gökçe Tepe'de kamp yapmak

Arkadaşlar,

Hem istanbul'a yakınlığı, hem doğal orman içerisine konumlandırılmış kamp ve çadır alanları, hemde Saroz körfezi'nde denize girmenizi sağlayacak pırlanta gibi tertemiz denizi ile çok güzel bir yer.

Gökçetepe tabiat parkı, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe Köyü'nde bulunan deniz kıyısında ve orman içerisinde güzel bir kamp alanı.

İstanbul'un kalabalığından gürültüsünden uzaklaşıp güzel, sessiz sakin bir yere gideyim, kafamı dinleyeyim diyorsanız. Hafta sonu için güzel bir kaçamak olur.

Gökçetepe tabiat parkı çoğu sıradan kamp alanından farklı olarak; denize de kıyısı olan bir orman kampı sunuyor size.

Ulaşım:
İstanbul'dan Gökçtepe'ye ulaşım yaklaşık 3-3:30 saat sürüyor. Tabi buraya giderken de özel bir tatil dönemine (bayram vs gibi) denk gelmemeye çalışın yoksa bu yol süresi hem giderken hem gelirken 2 ye katlanabiliyor.

Gökçtepe kamp alanı hakkında
Kamp alanı olarak denize kıyısı olan çok büyük bir orman düşünün; kamp alanını burası oluşturuyor. Giriş-çıkışı kontrol etmek için büyük bir ahşap kapısı var sonrasında oyun parkurları; her türlü ürünü bulabileceğiniz market, yemek ile uğraşmak istemeyenler için tabildot ile yemek verilen bir yemekhane bile mevcut.
Wc ve duş için yerler var ve yeterli sayıda. Orman içerisinde farklı yollar var. Bu yollardan bir tanesi asfalt ve girişten başlayıp kumsal olan plaja kadar uzanıyor. Onun dışında bir çok toprak yol var. Labirent gibi ama yolların mesafeleri çok uzun değil.
Kapıdan girdiğinizde sağ tarafınızda bitki örtüsü yoğun orman, sol tarafınızda da ağaçlar ve deniz olacak şekilde ilerliyorsunuz.
Ya orman içerisine çadırınızı kurun ya da deniz kenarında bir yere. Kimse size şuraya kurun diye yönlendirme yapmıyor.

Gökçetepe kamp alanında elektrik, wc ve duş gibi imkanların hepsi bulunuyor. Yalnız elektrikten faydalanmak için ya o elektrik noktalarına yakın çadır kurmanız ya da uzatma kablosu ile temin etmeniz lazım.
Uzun dönem kamp kuranların çoğu elektrik noktasından uzatmalarla çadırlarına elektrik çekiyorlar.

Gökçetepe'ye sezonda gitseniz bile çok rahat yer bulabilirsiniz. Belki kıyıda deniz manzaralı bir alan bulamazsınız ama orman içlerinde bir yerlerde mutlaka bulursunuz.

Gökçetepe denizi güzel mi? Suyu

nasıl?
Gökçetep'nin denizi saroz körfezi arkadaşlar ve saroz körfezinin denizi dip akıntısından dolayı her zaman pırıl pırıl ve tertemiz.
Denize girmek için 2 tane iskele var. Bunlardan bir tanesi giriş kapısına yakın ve suya daha yakın duran bir iskele genelde çocuklar buradan giriyor. Bu iskelenin olduğu kısmın zemini hafif taşlık ama rahatsız edici seviyede değil. Buradan denize girdiğiniz anda 1.50 cm lik bir derinliğe giriyorsunuz. İlerledikçe de su derinleşiyor.
Diğer iskele ise kumsal olan plajında bulunuyor. Bu iskele diğerine göre biraz daha büyük ve deniz seviyesinden yüksek. Çoğu insan buradan suya artistik atlayışlar yapıyordu. Buranın ilk girişte su seviyesi 2 metreden fazlaydı.
Her iki kısımda da iskeleden girebileceğiniz gibi kıyıdan ilerleyerek de girebilirsiniz. Kıyıdan ilerlerken suyu hemen derinleşmiyor.

Ayrıca tabiat parkının komple denize kıyısı olduğu için buralar dışında da istediğiniz bir kıyıdan suya girebilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken şu; bazı bölgelerde (iskele alanları dışındaki) fazlasıyla deniz kestanesi bulunuyor. Su temiz olduğu için dikkatli bakılarak basmadan ilerleyebilirsiniz ama bazen gözden kaçabiliyor. 
4-5 metrelik kestaneli engelleri geçtikten sonra yine derin güzel bir su sizi bekliyor:)

İskeleli yerler kestane açısından temizlenmiş durumda.

Gökçetepe denizi soğuk mu?
Bazen sıcak bazen soğuk aslında; Bozcaada ile kıyaslarsam kesinlikle sıcak.
Rahatsız edici seviyede bir soğukluk yok. Normal bir sıcaklıkta yüzerken bir anda serinlik gelebiliyor ya da suyun dibine daldığınızda da serin olabiliyor.

Gökçetepe kampı ücretli mi? ne kadar?
Arkadaşlar kamp alanı ücretli, kendizine ait tek çadır için 45 tl ödüyorsunuz. Araba için de 15 tl ödüyorsunuz. Yani 2 kişi bir arabayla giderseniz. Tek çadır 45+15 toplamda 60 tl giriş ücreti veriyorsunuz. Girişte kaç gün kalınacağı ile ilgili detay sorulmadı bana o yüzden sizde söylemezseniz ya da gün sayısını az söylerseniz sorun olacağını sanmıyorum. Koskoca ormanda sizi bulacak değil ya:)

Gökçetepe'de telefon çekiyor mu?
Evet, telefon güzel bir şekilde çekiyor hiç bir sorun yok.

Gökçetepe tabiat parkı kamp alanında bulunan imkanlar sırasıyla
-Market var.
-Yemekhane var.
-Wc ve duş var.
-Telefon çekiyor.
-Elektrik var.
-Ateş mangal üzerinde serbest
-Odun yerlerde fazlasıyla var
Tavsiye:
-Ben hiç kamp yapmadım. İlk defa kampa gideceğim ya da gitmek istiyorum diyenler için önerebileceğim bir kamp alanı "Gökçetepe Tabiat Parkı".
-İskeleli alanlar dışında denize girmek isterseniz deniz ayakkabısı getirin.
-Kıyıdan balık tutmak biraz zor çok taşlık olduğu için ama tekne ile biraz açıldıktan sonra rahatlıkla tutulabilir.
-Zıpkınla balık tutmaya çalışan çok gördüm. Zargana çok fazla var.
-Yazın ince bir uyku tulumu, sonbahar için ise daha kalın bir uyku tulumu








Yorumlar

Popüler Yayınlar