İstanbul çevresi ücretsiz kamp alanı: Şile- Akçakese ve Ağva-Kilimli Kampı

Akçakese kamp 
Arkadaşlar merhaba,

Hem İstanbul'dan çok uzaklaşmayayım hem de güzel ve ücretsiz bir yerde kamp yapayım diyenler için alternatif kamp alanlarından bahsedeceğim.

İstanbul'un kalabalığından kaçıp biraz nefes almak için güzel ve İstanbul merkeze çok yakın olan favori bölgelerim Şile ve Ağva.

-Tamamda biz Şile'ye gidiyoruz hep insanlar var, plaj var, kampı neresine kuracağız- diyebilirsiniz.
Şile-Ağva Bölgesi'nde ücretli kamp alanları olduğu gibi kafanıza göre gidip tesissiz ücretsiz bir şekilde kamp kurabileceğiniz güzel alanlar da mevcut.

Ben hep tesissiz kafama göre gidip kamp kurabileceğim ücretsiz güzel yerleri keşfetme peşindeyim.

Biz Cuma-Cumartesi iki güzel gün geçirdik.
İlk durağımız Akçakeseydi. İstanbul'dan yaklaşık 70 km uzaklıkta, başka bir deyişle Şile'den 10 km sonra Akçakese'ye ulaşıyorsunuz. Akçakese'de 2 tane koy var biri büyük diğeri küçük, benim size tavsiyem küçük olanı (ben ikisinde de kaldım).
Büyük olan plajın yakınlarında ayrıca ücretli kamp alanları, ücretli şezlong kiralanabilen plajlar var. Plaj çok büyük o yüzden çadırımızı deniz kenarına kurabiliyoruz. Ama burası -büyük plaj- özellikle yaz sezonunda sürekli dolup taşıyor, gecenin geç saatlerine kadar (gece 3-4) top oynayan tipler. O yüzden rahat edemeyebilirsiniz.

Akçakese'nin denizi güzel mi?
Arkadaşlar, Akçakese sahilinden Karadeniz'e giriyorsunuz. Suyu gayet temiz ve soğuk değil. Zaman zaman dalgalı olsa da dalgasız olduğu günlerde tadından yenmiyor. Çok tuzlu değil.

Akçakese'de kamp yapmak
Akçakese'de hem büyük plaja hem de küçük plaja kamp kurabilirsiniz. Plajlara kurduğunuz kamplarda herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Bu kamp yaptığımız alan doğanın kendisi olduğu için herhangi bir wc ve duş imkanı yok.

Arka tarafınız orman olduğu için odun bulma ve ateş yakma konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Küçük koy daha az bilindik. Benim favorim küçük olan koydur. Buraya ulaşmak için Akçakese'nin çok içine girmenize gerek yok.
Buraya giden yol ayrıca dar, kötü, çok gidilesi değil. Balık tutmaya gelen, kafasını dinlemek isteyenlere uygun. Ancak şunu belirtmek gerek ki her iki koyun çevresi de insanlar tarafından fazlasıyla kirletilmiş. Biz kamp kuracağımız alanı kendimiz temizlemek zorunda kaldık.

Büyük olan plaja araçla belli bir yere kadar gidiyorsunuz kamp alanına eşyalarınızı taşımanız gerekiyor. Küçük olan plaja ise aracınızı götürüp hemen yakınlarına çadır kurabiliyorsunuz.

Bahsettiğim yerlerle ilgili bir kaç fotoğraf için link; https://www.instagram.com/p/BWsuv9BlO0w/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Bahsettiğim Akçakese küçük olan koy için video linki;
https://www.instagram.com/p/BVffPcTlpXB/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Akçakese - Ağva kampını biz yaz mevsiminde yaptık ve gece çok soğuk olmuyor. İnce veya normal kalınlıktaki bir uyku tulumu işinizi görecektir.

Buralarda; Telefon çok rahat bir şekilde çekiyor.

Akçakese'de kamp yapmak için gitmeden önce lütfen bu yazıyı OKUYUNUZ

Sorularınız olursa yorum olarak iletebilirsiniz.
Ya da instagram.com/organikcizer iletişime geçebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar