Keyifli bir kış kampı: Bozcaarmut Göleti, Bilecik

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır merak ettiğim, hiç denemediğim ve her zaman yapmak istediğim kış kampı deneyimimi aktarmak istiyorum.

Düzenli bir güzel havalar kampçısı olarak karlar arasında kamp yapıp o bembeyaz güne uyanma fikri uzun zamandır kafamda dönüp duruyordu ama bir türlü yapamıyordum.
Bunu Bozcaarmut Göleti, Bilecik'te yaptığım kamp ile gerçekleştirdim:)

Böyle bir kampı ilk defa yaptığım için; benim gibi ilk defa gidecek olanlara da kendi deneyim ve fikirlerimi anlatacağım. Ayrıca, kamp alanı ve ekipmanlarım hakkında da bilgiler vereceğim.

Bozcaartmut Göleti, Bilecik - Ücretsiz kamp alanı:
Ben kamp alanına Eskişehir üzerinden gittim. Eskişehir merkezden kamp alanı arasındaki mesafe yaklaşık 70 km. Kamp alanında telefon çekmediği için konum kaydetme fırsatım olmadı ama tarif ederek anlatmaya çalışacağım. Ayrıca; Navigasyona Bozcaarmut Göleti yazdığınızda da rota karşınıza çıkıyor.
Eskişehir'den yola çıktıktan sonra D-200 güzergahında ilerliyorsunuz. Bu yol bildiğiniz asfalt ve güzel bir yol, hızlı bir şekilde ileriyorsunuz. Sağınızda ve solunuzda orman manzarası eşliğinde geniş bir asfalt yolda gidiyorsunuz.
Sağa doğru küçük sevimli (dikkatli bakmanızı gerektiren) bir Bozcaarmut tabelası görüyorsunuz. O tabela sizi orman içerisine yönlendiriyor. Ormana doğru girdiğiniz de 50 metre sonra yol sağ ve sol şeklinde ikiye ayrılıyor. Sağdaki yol daha uzun ve bir köyün içerisinden sizi geçirecek şekilde Bozcaarmut Göleti'ne ulaşmanızı sağlıyor.
Navigasyonun verdiği bilgiye göre; soldaki yol ise yaklaşık 20 dk daha kısa sürüyor.

Bozcaarmut Göleti, Bilecik yol hakkında:
Yol boyunca karşımıza çıkan dağlarda, tepelerde ufak kar birikintileri görsek de Bozcaarmut Göleti alanında karla karşılaşmayı beklemiyorduk. Bozcaarmut tabelasından Gölete kadar olan yol tamamen toprak ve bozuktu. Başlangıçta nemli toprak bir yolda ilerliyorken tepeyi tırmandıkça hafif hafif kar yol üzerindeki beyazlığını ve soğukluğunu hissetirmeye başladı. Gölete yaklaştığımızda artık karlı bir yolda ilerliyorduk ve neredeyse her yer bembeyazdı.
Normal bir araçla (fiat albea sedan) gittik. Kış lastiklerimiz ve zincirimiz yanımızdaydı ama zincire gerek olmadı.
Tavsiye olarak 4x4 bir araçla gitmek daha güven verici olacaktır.

Bozcaarmut Göleti ve Doğası
Yol boyunca karşımıza çıkan dağlarda, tepelerde ufak kar birikintileri görsek de Bozcaarmut Göleti alanında karla karşılaşmayı beklemiyorduk. Göle yaklaşırken bira yapımında kullanılan şerbetçi otu bitkisinin yetiştirildiği çok sayıda tarla görüyorsunuz. Biz gittiğimizde hasat yapılmış tabi boş donmuş ve üzeri karla kaplı arazileri gördük.
Gölete vardığımızda; gölün bir kısmı donmuştu. Etrafında sık ve büyük ağaçlarla çevrili güzel bir orman var.
Göletin yakınlarında, oradaki insanların rahatça piknik yapmalarını sağlayacak bazı ekipmanlarda (piknik masaları, mangal yakma alanı, çardaklar vs...) bulunuyor.

Bozcaarmut Göleti Kamp ve Konaklama
Göletin çevresinde konaklama için herhangi bir alan bulunmuyor. Gece orada geçirilmek isteniyorsa; seçenekler kamp yapmak, varsa karavan veya araç içerisinde geceyi geçirmek olacaktır. Kamp yapılması veya yapılmaması ile ilgili bir tabela görmedim. Alan çok güzel olduğu için yazın yer bulmanız daha zor olabilir. Ama o kadar güzel ki doğası göl kenarı olmasa bile biraz daha orman içerisinde güzel bir kamp alanı bulabilirsiniz.

Kış vakti olduğu için yer bulma konusunda sıkıntı yaşamadık. Biz gittiğimizde zaten 2 tane çadır vardı.

Bozcaarmut Göleti Kamp yeme-içme
Yeme içme faaliyetleriniz için her şeyinizi kendiniz getirmelisiniz. Yiyeceğiniz şeyleri yola çıkmadan önce hazırlamanız faydalı olacaktır. Çünkü Göl etrafında, yakınlarında bu tarz şeyler alabileceğiniz bir market yok. Köy var ama yollar gittiğimizde o kadar kötü ve engebeli ki git gel hem sizi yorar hem aracınıza zarar verebilir.

Bozcaarmut Göleti'ne giriş ücretli mi?
Bozcaarmut Göleti'ne herhangi bir giriş ücreti ödemiyorsunuz.

Kamp ekipmanları ve uyarılar
- Decathlon'dan aldığım sıfır derece (-5'e kadar korumalı) bir uyku tulumu. Uyku tulumunun üzerini kalın bir battaniye ile örtme gereği duydum. Bu şekilde çadır içerisinde uyku halinde soğuğu hiç hissetmedim.
- Ne olur ne olmaz diye kalın bir battaniye (iyi ki almışız).
- Çadır kurmadan önce zeminden gelebilecek ıslaklıkları önlemek için çöp poşetlerini çadır yüzeyi kadar toprak zemine serdim. Faydalı oluyor.
- Yine çadırın kapı kısmından gelecek nem ve ıslaklıklara karşı çadırın ayak kısmına çöp poşeti geçirmeniz tulumun ayak kısmından ıslanmasını öneleyecektir.
- Çadırım yazlık ucuz bir çadırdı. Kışlık veya 4 mevsim değildi.
- Çadırın içindeki zemine mat ve matın üzerine su geçirmez örtü ile bir kat yaparak zeminden gelebilecek soğuklukları önlemiş oldum.
- Böyle havalarda yanınızda yakabilmek için bol miktarda kuru odun bulundurmayı ihmal etmeyin.
- Bozcaarmut Göleti'nde 2 tane seyyar wc vardı ama pek kullanışlı görünmüyordu. O yüzden doğayı kullandım bu iş için.

Yorumlar

Popüler Yayınlar